Blestemul câştigului la Loto

3 oct.

De fapt, nu-mi doresc sa câştig la Loto! Niciunu’ dintre ăia care au nimerit alea 6 numere nu e fericit, indiferent că a câştigat 3 sau 9 milioane de euro. Vorbim, deci, despre „blestemul câştigătorilor la Loto” pentru că sacul de bani e o pacoste, clar! O minimă documentare pe internet îmi întăreşte ideea.

Cel mai relevant exemplu este, poate, cel al lui Gabriel Bobic, primul miliardar din istoria Loto. Un tânăr din Argeş (23 de ani) a câştigat, în august 1995 echivalentul a 584.000 de dolari. Bobic a fost acuzat de ucidere din culpă in 1997 şi a făcut patru ani de închisoare pentru un accident mortal comis în timp ce conducea beat o maşină neînmatriculată. A ajuns falit şi l-a părăsit nevasta.

Un alt exemplu: în 2003, un băieţandru de 17 ani (cel mai tânăr câştigător din istoria Loteriei) se îmbogăţea cu 1,3 milioane de dolari. Dan Neculai Amariei s-a culcat sărac şi s-a trezit bogat. Băiatul jucase nişte numere, spunea el atunci, visate. Nu a venit imediat la Bucureşti să-şi ridice premiul pentru că nu avea bani de tren. 42 de miliarde de lei s-au dus uşor – câte trei miliarde pentru fiecare dintre cei 5 fraţi, apoi, veneau la uşa lui oameni cu handicap  sau preoţi. Pe mulţi i-a ajutat şi rămăsese, la câteva luni de la câştig, doar cu 15 miliarde de lei. Sună ciudat doar 15 miliarde, dar… câştigase 42! Acum, la 8 ani de la noroc, băiatul mai are un teren la Timişoara, un apartament la Fălticeni şi ceva mărunţiş pus deoparte. „Acum stau în Fălticeni, la apartament şi vreau să mă apuc de o facultate. Sper să mă descurc cu ce am şi să nu lucrez niciodată. Am ajutat multă lume, toată familia a fost pusă pe picioare şi sunt mândru de asta. Unii îmi sunt recunoscători, alţii mai puţin, nu mai pot schimba mare lucru” – declara Dan pentru Monitorul de Suceava.

A mai fost un câştigător – Cristian Constantin- la mine-n oraş. 10,5 milioane de euro în decembrie 2007! Curat noroc mi-am zis atunci, dar poliţistul comunitar nu a avut parte de multe bucurii după ce şi-a luat banii. Omu’ a reuşit, în mai puţin de 4 ani, să risipească aproape toţi banii câştigaţi! Constantin şi-a cumpărat mai multe maşini de fiţe, a sponsorizat echipa de fotbal din oraş, a făcut donaţii şi a deschis mai multe firme, investind în diverse afaceri. Azi, afacerile lui Cristian Constantin sunt în faliment.

Păi, mai bine să muncim cinstit!

Reclame

2 răspunsuri to “Blestemul câştigului la Loto”

  1. Adelinu 4 octombrie 2011 la 06:29 #

    Sunt acrii strugurii, nu-i aşa? 😛

  2. tudor CeMerita 4 octombrie 2011 la 09:49 #

    deci, pana la urma, de ce sa donezi banii? :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: