la farmacie

5 Noi

m-am incapatanat sa iau niste medicamente in miez de noapte, dupa ce farmaciile si-au inchis usile. inarmata cu o reteta primita dimineata, imi trec in revista, in gand, cateva farmacii non stop din bucuresti. ok, intai la dristor.

– buna noaptea!, aveti propol2?

– nu avem. sunt niste pastile de supt care le gasiti (care este!:)) doar la anumite farmacii. sunt foarte bune pentru gat.

dar eu nu voiam sa le iau pentru ficat. ma duc la o alta farmacie deschisa noaptea, la muncii. acelasi raspuns, dar fara greseli gramaticale. mai merg o statie de metrou cu buburuza rosie si dau peste farmacia vietii. pe usa un afis cat calendarul ortodox – sunati! caut tumburusul si apas – taaaaaaaar! vine un bodyguard batran si adormit si deschide geamul. ma intreaba ce vreau.

– aveti propol2? (dupa figura mirata pe care o are, nu stie ce-i ala, dar nu-l condamn. mai mult, il apreciez pentru ca s-a ridicat de pe scaun si a venit pan’ la geam)

– nu stiu. stati sa intreb farmacista.

imi vine sa-i zic – si atunci de ce ai venit dumneata si nu s-a itit doamna?! , dar ma abtin. imi zice ca are, dar farmacista tot n-a venit. ma uit in ochii lui albastri cu ochii mei albastri si astept.

– pai, daca aveti, dati-mi!, n-am intrebat  de curiozitate.

– sa vina doamna si va serveste ea.

imi zic in gand – sa vina, n-am toata noaptea la dispozitie! vine farmacista rujata ca-n reclame, imi ia reteta din mana, o citeste ca pe biblie desi are doar un rand si pleaca. o aud ca zice ceva, dar nu inteleg ce. aha, ma prind in cele din urma – ma intreba cate pastile vreau. fac un calcul – cate 3 tablete pe zi, 5 zile… deci 15!

– 15, zic!

– va da 20?, ma intreaba bodyguard-ul.

– nu, vreau doar 15, daca tot m-a intrebat!

„vrea doar 15” – ii transmite bodyguard-ul, care ma intreaba si daca am card. am!

– sa-mi dati si banii.

– ???????

imi iau vocea de televizor si spun apasat – daca ar fi sa paltesc, cat ar trebui sa va dau? nimeni nu mi-a spus o suma. cu telefonul fara fir, aflu si asta. platesc si plec.

offffff, daca nu va puteti trezi cand suna la usa, mai bine nu deschideti!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: